Vă aducem toată puterea plantelor sălbatice siberiene, capabile să supraviețuiască temperaturilor de -50 °C. Descoperă ce pot face cosmeticele noastre cu formule unice pentru tine!

 

Avem o poveste interesantă pe care dorim să o împărtășim și să ne bucurăm cu dvs.

Natura Siberica a fost creată în 2007 cu un singur scop: să facem cunoscute lumii proprietățile extraordinare ale plantelor și ierburilor siberiene printr-un brand de produse cosmetice naturale care respectă teritoriul și populația siberiană.

Siberia este singura regiune a Rusiei în care rezervațiile naturale cu flora lor unică și-au menținut puritatea timp de secole. Acest lucru se datorează faptului că este o zonă cu foarte puțină populație și, prin urmare, foarte puțină modificare a terenului și poluare. Astăzi, densitatea medie a populației nu depășește 3 locuitori pe kilometru pătrat.

Ierburile și plantele sălbatice care cresc în Siberia au supraviețuit timp de secole condițiilor climatice extreme de până la -50 ° C în timpul iernii și +30 ° C în timpul verii, vânturi puternice și ninsori abundente. Pentru a supraviețui acestor condiții adverse, ierburile și plantele siberiene au un potențial vital puternic: posedă antioxidanți puternici și sintetizează cantități mari de substanțe active protectoare, cum ar fi vitaminele și mineralele.

Cătina are cea mai mare concentrație de vitamine și polifenoli din întreaga floră a emisferei nordice: conține de 15 ori mai multă vitamina C decât portocalele și conțin, de asemenea, omega 7, care se găsește numai în uleiul de pește, pe lângă o concentrație ridicată de carotenoizi - 300 mg pentru 100 g de fructe de padure.

Cum ne facem cosmeticele?

La Natura Siberica folosim aceste plante și flori cu proprietăți unice pentru a produce produse cosmetice eficiente și foarte speciale, care se simt excelent pentru pielea și părul tău.

Combinăm tehnologiile moderne de prelucrare și producție din laboratoarele și fabricile noastre cu proceduri ancestrale și ecologice în colectarea instalațiilor. La Natura Siberica ne angajăm ferm să achiziționăm plante sălbatice siberiene în mod etic și responsabil pentru a contribui la menținerea modului de viață al populațiilor din Siberia și Orientul Îndepărtat.

Plantele și fructele noastre provin fie din recoltarea sălbatică, fie din propriile noastre ferme ecologice în care lucrează populația locală. Cele mai multe plante sălbatice utilizate în Natura Siberica au fost certificate de ICEA ca fiind organice (de exemplu, rhodiola, cladonia înzăpezit, mușcata siberiană, șarpele asiatic, julienne siberian sau crepis siberian).

Plantele pe care le folosim sunt colectate manual în habitatul lor natural sau în fermele noastre ecologice. Este aceeași "colecție" de ierburi, rădăcini și fructe pe care strămoșii noștri au efectuat-o de ani de zile.

 

Natura unică a ierburilor care cresc fără a fi cultivate (în condiții naturale de creștere, fără stimulare externă și, prin urmare, fără substanțe nocive în compoziția lor) este că depășesc procesul de selecție naturală: numai cele mai puternice plante bogate în nutrienți și componente active supraviețuiesc.

Timpul de recoltare ar trebui să coincidă cu timpul de acumulare maximă a substanțelor nutritive și biologic active ale plantei. Din cele mai vechi timpuri, vindecătorii și herbaliștii, care au fost dedicați tratării bolilor și afecțiunilor poporului lor, au lucrat la calendarul colectării de plante medicinale.

În aceeași zonă, ei recomandă colectarea frunzelor în fiecare an; rădăcini și rizomi, la fiecare 2-3 ani; și unele plante, la fiecare 5-6 sau mai mulți ani pentru a da plantei posibilitatea de a acumula rezervele pierdute

Materiile prime vegetale colectate trebuie utilizate sau prelucrate cât mai curând posibil: Ierburile care rămân în coș mai mult de 3-4 ore sunt prăjite și încălzite, vitaminele și alte componente biologic active sunt distruse și își pierd proprietățile benefice.

SIBERIA ORGANICĂ

Pentru a efectua colectarea în conformitate cu aceste cerințe, în Natura Siberica am fondat "Siberia Organic" în Khakasia (în sud-vestul Siberiei). Comunitățile indigene care lucrează acolo colectează manual ierburile sălbatice care sunt utilizate la fabricarea produselor Natura Siberica.

Astfel, profitând de bogăția botanică a Siberiei, ajutăm și comunitățile indigene slab populate din Siberia: crearea de noi locuri de muncă și generarea de activitate economică în zonă.

Acum că ne cunoașteți puțin mai bine, vă invităm să descoperiți lumea cosmetică a plantelor și ierburilor siberiene.